ANBN achter de schermen

ANBN werkt ook achter de schermen heel hard. Dat zijn dan activiteiten die niet op de activiteitenkalender staan en daardoor minder ‘zichtbaar’ zijn.

download

Graag zet ik onze vrijwilligers even in het zonnetje, door te vertellen wat er nog zoal gebeurt naast de activiteiten die we voor een breed publiek organiseren. Wat aandacht krijgt groeit. En ik zie onze vrijwilligers graag groeien 😉

Vrijwilligers begeleiden twee keer per week de chat, anderen modereren het forum of onze geheime groep op Facebook. Nog iemand anders zorgt ervoor dat de lijst met gegevens van hulpverleners up to date wordt gehouden en beantwoordt de hulpvragen die we per mail ontvangen. Een hele groep mensen bereidt achter de schermen acties voor Music for Life voor (muziekmarathon & verkoop van lekkere producten) en ze werken aan de opstart van twee nieuwe deelwerkingen (Westende en Gent).

Er zijn mensen die boekenverslagen maken, die de maandelijkse nieuwsbrief opstellen, die de Facebookpagina levendig houden, die teksten schrijven voor ons 3-maandelijkse digitale tijdschrift Antenne, die workshops voorbereiden, die meedenken in verschillende werkgroepen of die teksten (vb. getuigenissen voor de website) nalezen en toetsen aan de realiteit die zij zelf ervaren hebben.

IMG_0673
Vorige week dinsdag gaven we een workshop op het congres van de Vlaamse Academie Eetstoornissen over de noden van familieleden (‘Beluister het verhaal, erken de context’). Enkele vrijwilligers stonden er ook met een stand, om hulpverleners te informeren over ons aanbod.

IMG_0918
Vandaag dachten we op uitnodiging van het Familieplatform mee over het ontwikkelen van een lespakket voor studenten, zodat ze meer rekening kunnen houden en vaardigheden leren om familie meer/anders/beter te betrekken als partner in de zorg.

 

Binnenkort gaan we naar het filmfestival Filémon, om de nabespreking bij twee films (Bouboule en My Skinny Sister) te verzorgen. Iedereen welkom om aan te sluiten! In november zijn we aanwezig op een Rode Neuzen Actie en op de Hersteldagen in Gent. Ook daar ben je van harte welkom! Het worden twee bruisende dagen waar iedereen die werkt met de herstelvisie elkaar kan ontmoeten en waar je heel veel inspiratie kan opdoen! Verder gaan we op uitwisseling naar Amsterdam, naar onze collega’s van Human Concern voor de NAE-dag en de Eetstoornis Bewust Zijn Dag.  

Je ziet: er valt héél wat te beleven bij ANBN!
Ook zin om deel te worden van ons team? Stel je kandidaat als vrijwilliger! We zijn momenteel op zoek naar familieleden die hun ervaringen willen inzetten om andere familieleden te ondersteunen! Daarnaast zoeken we ook mensen die mee willen schrijven (o.a. getuigenissen voor de website en bijdragen voor het digitale tijdschrift, o.a. verslagen van activiteiten en vertellen over onderzoek).

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.