Ruis

Eind december 1980 werden de statuten van patiënten- en familievereniging ANBN gepubliceerd. De vzw viert binnenkort dus haar 40ste verjaardag.

Daarom wilden we iets doen om de veelzijdigheid van eetstoornissen in beeld te brengen. In het voorjaar deelden we een oproep om bijdragen in te zenden. Heel wat personen met een eetstoornis, maar ook familie en vrienden reageerden enthousiast en deelden hun ervaringen in woorden en beelden. We bundelden deze tot het boek ‘Ruis’, dat op vrijdag 9 oktober voorgesteld zal worden.

AN-BN vzw (2020). Ruis. Een veelzijdige impressie van wat eetstoornissen met mensen doen, en omgekeerd. Gepubliceerd in eigen beheer. Binnenkort online te bestellen via www.anbn.be

Boekvoorstelling ‘Ruis’
Een veelzijdige impressie van wat eetstoornissen met mensen doen, en omgekeerd

Vele veerkrachtige verhalen, beelden en ervaringen van mensen met een eetstoornis werden verzameld in dit boek. Hiermee wil ANBN voor haar 40ste verjaardag een stem geven aan iedereen die op één of andere manier betrokken is bij het herstellen van eetstoornissen.

Vanavond wordt dit boek voor het eerst voorgesteld aan het publiek: verschillende bijdragen worden voorgedragen of toegelicht door de auteur, kunstenaar of vrijwilligers van de organisatie. Nadien is er gelegenheid om in gesprek te gaan en om het boek aan te kopen.

De avond staat open voor iedereen die meer wil weten over psychisch lijden: wat doet dit met mensen en wat doen mensen ermee? Ook al vertrekken we specifiek vanuit de eetstoornisproblematiek, de ervaringen zullen ook herkenbaar zijn voor mensen met andere vormen van psychische kwetsbaarheid.

Wanneer? Vrijdag 9 oktober 2020, 19u30-21u
Waar? Augustinessenklooster Romaanse poort
Brusselsestraat 63
3000 Leuven
Lokaal 00.31AW vergaderlokaal A 1.3 1e verdieping

Deze activiteit kadert in de Week van de Geestelijke Gezondheid.
Deelname is gratis, maar graag inschrijven op voorhand via els@anbn.be

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.