Psychotherapie

Sinds augustus 2020 werk ik als psychotherapeut in de groepspraktijk ‘Het Huis voor Psychotherapie‘, waar ik op donderdagavond en vrijdagen consultaties houd.

In deze praktijk werk ik voornamelijk vanuit een cliëntgericht-experiëntieel en existentieel denkkader. Mensen met verschillende psychische moeilijkheden kunnen bij ons terecht. Zelf heb ik voornamelijk ervaring in het begeleiden van mensen met volgende problemen:

  • angsten
  • stemmingsproblemen (o.a. depressie)
  • negatief zelfbeeld
  • perfectionisme
  • sterk negatieve interne criticus
  • eetproblemen (o.a. dwangmatig te weinig eten zoals bij anorexia nervosa, of dwangmatig teveel eten zoals bij boulimia nervosa of eetbuistoornis / binge eating)
  • levensvragen (vb. ‘ik weet niet welke weg ik op moet/wil’)
  • zingevingsvragen (vb. hoe omgaan met afscheid, verlies, eenzaamheid, trauma, zinloosheid,…)

Als ervaringsprofessional startte ik samen met Mara Reynders in januari 2017 op met een nieuw initiatief: Voedsel voor de Ziel.

vvdz

Zowel personen met een eetstoornis als belangrijke steunfiguren kunnen bij ons terecht voor een individueel of groepstherapeutisch aanbod. We willen mensen helpen om de weg naar herstel te vinden, om stappen te zetten, om steun te vinden, om niet alleen te moeten dragen wat het leven op je pad heeft gebracht…

Meer informatie en hoe je kan aanmelden kan je terugvinden via onze website: www.voedselvoordeziel.be

Vanuit mijn ervaringen als voorzitter bij ANBN merkte ik al lange tijd dat er nood was aan ondersteuning voor familie en vrienden van personen met een eetstoornis. Als belangrijke steunfiguur (ouder, partner, vriend(in),…) wil je graag betrokken worden en ondersteunend zijn, maar vaak voel je je machteloos en weet je niet meer wat te doen.

Daarnaast merkte ik de kracht van zelf ervaringsdeskundige én hulpverlener te zijn. Alsof je twee perspectieven met elkaar kan samenbrengen, alsof het plaatje op die manier nog beter ‘past’. Het brengt zoveel herkenbaarheid voor mensen, ze voelen zich begrepen en gehoord, ze krijgen de kans om vragen te stellen die je kan beantwoorden vanuit je ervaring én gelinkt aan wat je weet over psychologische processen.

Aanbod voor personen met een (vermoeden van) eetstoornis

Misschien ben je voor jezelf op zoek naar hulp, misschien je weet nog niet goed of het wel een eetstoornis is, maar voel je wel dat het zou kunnen? Ben je op zoek naar mensen die uit eigen ervaring begrijpen hoe het voor je is om zo in de knoop te zitten?
Wil je voor jezelf meer zicht krijgen op wat een eetstoornis met je kan doen, waarom je er zo in verstrikt geraakt bent en wat jou kan helpen om terug wat losser te komen in je hoofd en gevoel?

Een eetstoornis gaat niet over eten. Het gaat over zoveel meer.

Het gaat over wie je bent en wie je wil zijn, maar ook over eigenlijk niet goed weten wie dat is, die “ik”…
Het gaat over jezelf kwijt zijn. En dus ga je op zoek naar iets wat duidelijk voor je is, iets wat houvast geeft door de regels die je jezelf kan opleggen. Maar uiteindelijk verlies je jezelf ook daar weer in…

Het gaat over kwetsuren en over zoveel (aan)voelen en denken dat het pijn doet.
Het gaat over midden in het leven staan en niet weten hoe dat moet.
Over willen leven en niet kunnen leven.
Over willen eten en niet kunnen eten.

Over angst.
Over chaos.
Over pijn, verdriet, afstand, nabijheid, leegte, eenzaamheid, leven en dood.

Herkenbaar? Kijk gerust op onze website en neem contact op voor een afspraak via: www.voedselvoordeziel.be